Ponents

Tancar

Ponent

Albert Carbonell

Albert Carbonell

Conseller del PTCBG i President de MIFAS

Involucrat al món associatiu de la discapacitat física des del 1996. Des del 2014 i fins a l’actualitat és President de l’Associació Mifas, entitat sense ànim de lucre creada l'any 1979, que treballa per a la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat física de la demarcació de Girona i que actualment te 4.569 socis. Com a President de Mifas treballa per difondre i potenciar el turisme per a tothom, fent jornades de treball, participant activament en la conscienciació de l’Administració Pública i alhora sensibilitzant a la iniciativa privada.

Alhora també és:
Vicepresident del Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann des de 2015.
Patró de l’Institut Guttmann des de l’any 2015.
Vocal de la Federació ECOM i Patró de la Fundació ECOM des de 2014.
Vocal del Clúster Èxit des de 2014.
Membre del Consell Assessor del Patronat de Turisme Costa Brava Girona des del 2014.

Tancar

Ponent

Alex Dobaño

Alex Dobaño

Fundador i director creatiu d'Avanti-Avanti Studio

És el director creatiu i fundador d’Avanti Avanti Studio, un estudi dedicat a la creació d’estratègies de comunicació i disseny focalitzat en el Disseny per a Tothom en els sectors de l’oci, el turisme i la cultura. L’Alex es també consultor independent de wayfinding i Communication Design for All i responsable de la vocalia de Design for All (Disseny per a Tothom) en el Col·legi Oficial de Disseny de Catalunya.

Du treballant 20 anys en el sector cultural i ha desenvolupat projectes de estratègies creatives i disseny de comunicació per al Museu Reina Sofía, Disseny Hub Barcelona, Museu Picasso de Barcelona, Cosmocaixa, MACBA, CCCB, MNAC, Fundació Miró, Articket, Vilamuseu en la Vila Joiosa (Alacant), European Price of Public Space, Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat, Ajuntament de Sant Boi, Diputació de Barcelona, Mercat de les Flors i Taller de Músics.

Des de l’any 2010 la seva activitat s’ha focalitzat en la consultoria i la implementació de projectes wayfinding (sistemes d’orientació) per a la Basílica de la Sagrada Família, Centre d’Art Museu Reina Sofía, Obra Social “La Caixa”, Ajuntament de Barcelona, MACBA, Palau Macaya o Disseny Hub Barcelona.

En el sector privat ha col·laborat durant 3 anys amb Nike España dissenyant els seus catàlegs de productes i desenvolupant estratègies de branding i disseny de campanyes i identitat visual per Aïta, Burricleta i Iradier Club Mujer.

Autor i col·laborador de publicacions com: “Museos para todas las personas: Manual de museografía accesible e inclusiva” i “Dactilfont”; l’Alex a més a més imparteix tallers i xarrades en escoles de disseny, i és professor en diferents Màsters on comparteix els seus coneixements sobre les vessants més socials del disseny i el Design for All. A destacar les col·laboracions que ve realitzant els darrers anys amb la Universitat de Girona en el Màster en Comunicació i Crítica d’Art i en el Màster de Disseny i Producció d’Espais que organitza el CCCB i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Tancar

Ponent

Fotografia d'Anna Grazia

Anna Grazia Laura

Presidenta de l'ENAT (European Network for Accessible Tourism)

Anna Grazia Laura és membre de Tandem, una cooperativa social i integral de Itàlia.
El 1993 es va incorporar a COIN Group una organització involucrada en la creació d'oportunitats d'ocupació per a les persones amb discapacitat, i també a través del turisme accessible, va tenir la responsabilitat de desenvolupar el Grup del Departament de Turisme Accessible a nivell nacional i internacional.
En l'actualitat, és responsable de les relacions internacionals i projectes europeus i representa la Cooperativa en diversos projectes finançats per la UE i organitzacions internacionals.
En 2013 va ser elegida Presidenta de ENAT - la Xarxa Europea de Turisme Accessible, una organització sense afany de lucre, registrada a Brussel·les el 2008.
Ella ha participat en diversos seminaris nacionals i internacionals i en activitats de la xarxa, així com professora de cursos de formació sobre turisme inclusiu i la igualtat d'oportunitats per a les persones amb discapacitat i en risc d'exclusió social.
Des de 2009 és membre de la Comissió per al desenvolupament i la promoció del turisme accessible, establert pel Ministeri de Patrimoni Cultural i Turisme de Itàlia, on va participar en els grups d'estudi per a la formació i l'Accessibilitat i ara coordina el Grup de Treball Europeu.
Com a presidenta de ENAT, ha estat convidada a unir-se al SOAB (Societal Advisory Group) del JPI More Years Better Lives.

Tancar

Ponent

Antonio Espinosa

Antonio Espinosa

Cap de Vilamuseu

Doctor en Filosofia i Lletres (especialitat de Prehistòria i Arqueologia, per la Universitat Autònoma de Madrid, 1996). Professor associat d'Arqueologia de la Universitat d'Alacant (1997-2014, des de llavors Col·laborador honorífic), i des de 1996 director de Vilamuseu (Xarxa Municipal de Museus i Monuments de la Vila Joiosa).
Codirector del projecte de la Unió Europea ANSER Anciennes Routes Marittimes Mediterranéenes a la Comunitat Valenciana i del Projecte Franco-Espanyol Vila Joiosa Ibèrica (2005-2011), amb les universitats París X i d'Alacant i CNRS de França, entre d'altres.
Coeditor científic del Manual de Accesibilidad e Inclusión en Museos y Lugares del patrimonio Cultural y Natural, Ed. Trea, Gijón, 2013), entre altres llibres i publicacions.
Director / coordinador de cursos i mòduls de postgraus universitaris sobre interpretació, museologia, disseny inclusiu i turisme cultural, com el Màster en Guia Turístic i Interpretació del Patrimoni de la Universitat d'Alacant o l'itinerari Patrimoni i Gestió de Projectes Culturals del Màster en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni de la Universitat d'Alacant; i professor d'altres a les universitats de La Corunya, Politècnica de València, Múrcia, Valladolid, Autònoma de Madrid, Francisco Marroquín (Guatemala), etc.
És membre de l'Associació per a la Interpretació del Patrimoni (AIP), de la qual ha estat president; i membre del ICOFOM (International Commitee for Museology) de l'International Council of Museums (ICOM).

Tancar

Ponent

David Bröderbauer

David Bröderbauer

Biodiversitat & Educació Ambiental de NFI-Naturefriends International i soci del projecte europeu Hiking Europe

Va estudiar Ecologia a la Universitat de Viena (Àustria) i actualment treballa com a Responsable de Projectes per Naturefriends International. Els seus principals camps d'especialització són el turisme sostenible i l'educació ambiental.

En diferents projectes, s'ha ocupat de l'establiment de rutes de senderisme, l'accessibilitat a les seves infraestructures i la sensibilització per a la creació d'activitats recreatives respectuoses amb el medi ambient, treballant amb diversos grups d'interès. Actualment també és soci del projecte de la UE "Hiking Europe", que pretén fomentar el turisme del senderisme a les zones rurals.

En els projectes sobre l'accessibilitat a les activitats a l'aire lliure, l'atenció se centra en la formació dels formadors: es van capacitar als guies d'activitats a l'aire lliure per a tractar amb participants amb discapacitats i es varen elaborar materials de formació per als guies.

A més, l'objectiu de Naturefriends és posar en pràctica activitats a l'aire lliure en col·laboració amb les organitzacions de persones amb discapacitat. Alhora, s'avalua la idoneïtat dels camins de senderisme per als excursionistes amb limitacions de mobilitat i quan es poden implementar els possibles conceptes d'accessibilitat.

El projecte "Viure la natura per a tothom", que implementa l'accessibilitat a les activitats a l'aire lliure, va rebre el “Life Award”, un premi austríac per a les millors pràctiques en accessibilitat.

Tancar

Ponent

Fotografia de Deniz Çağlayan Gümüş

Deniz Çağlayan Gümüş

Cap del Departament d'Accessibilitat a la Direcció General de Serveis per a les Persones amb Discapacitat i Gent Gr…

Ella és Cap del Departament d'Accessibilitat a la Direcció General de Serveis per a les Persones amb Discapacitat i Gent Gran al Ministeri de la Família i Política Social de Turquia
L’any 1994 es va graduar a la Universitat de Gazi, Facultat d'Enginyeria i Arquitectura, Departament de Planificació Urbana i Regional.
Va completar els seus estudis amb un màster el 1999 a la Universitat Tècnica de l'Orient Mitjà, Facultat d'Arquitectura, Departament de Planificació Urbana i Regional. El 2001, va fer un treball de recerca sobre "L’accessibilitat al transport públic urbà", com a part de la seva tesi. Va obtenir el doctorat el 2008 en el mateix departament. La seva tesis doctoral és "Les actituds dels responsables de les entitats locals en front de la discapacitat".
A més, ha participat en tasques oficials, com ara la redacció i revisió de la legislació i les normes d'accessibilitat de Turquia; ha dissenyat i implementat projectes així com ha impartit diversos cursos de formació per al personal tècnic dels municipis i les institucions en matèria d'accessibilitat des de l'any 1998. També ha redactat molts articles i publicacions en aquest àmbit.

Tancar

Ponent

Fotografia d'Ercan Tutal

Ercan Tutal

President i fundador d'Ayder (Turquia)

Es Llicenciat en Ciències Socials per la Universitat de Tubingen- Alemanya des de 1996.

Gerent executiu consumat, amb experiència en la direcció del canvi social per tancar la escletxa entre el lloc on les persones amb discapacitat estan i on haurien d'estar. Capacitat d'innovar en projectes de responsabilitat social en empreses locals i multinacionals de Turquia. Sòlida experiència en la creació d'estratègies i processos que milloren la integració de les persones amb risc d’exclusió social a la comunitat. En diverses ocasions ha demostrat la seva capacitat de gestió i habilitats de lideratge fort, per motivar els voluntaris i promoure el voluntariat. També ha desenvolupar solucions intel·ligents en matèria de discapacitat.

És fundador de: AYDER–Alternative Life Association, Dreams Academy, Alternative Camp, Social Inclusion Band, Dreams Kitchen, D-Film, Best Buddies Turkey i SortyApp.

Entre les seves experiències socials destaca el fet d'haver estat portador de la torxa olímpica a Atenes 2004 i a Londres 2012

Tancar

Ponent

Francesc Aragall

Francesc Aragall

President de Design for All Foundation

Desenvolupa la seva activitat professional en el món del Disseny per a Tothom/Disseny Universal; concepte àmpliament difós per la Design for All Foundation de la qual és fundador i president, i la Fundació col·labora amb ENAT (European Network for Accessible Tourism).

També és director general de ProAsolutions, SL (Espanya) i soci de ProAsolutions a Portugal, empreses que apliquen el Disseny per a Tothom en el medi urbà, la mobilitat i entorns turístics, entre d'altres camps.

Professor de diversos màsters i cursos de doctorats nacionals i internacionals, així com a ponent freqüent en conferències internacionals, és coautor de diverses publicacions i estudis sobre turisme, com per exemple, l’estudi “Economic impact and travel patterns of accessible tourism in Europe” de la Comissió Europea, “Destinations for All” 2017 de l’EuCAN o “Universal Design: The HUMBLES Method for User-Centred Business” (2012).

Com a consultor, ha contribuït en diversos projectes d'investigació finançats per la Unió Europea en els àmbits de l'habitatge, co-disseny i el turisme i ha participat en el desenvolupament de normes i lleis per al CEN i CENELEC, AENOR, AFNOR, Singapur, Catalunya, l'Emirat de Dubai i Turquia, entre d'altres.

Tancar

Ponent

Francesc Bonet

Francesc Bonet

Director General de l'Hospital de Cerdanya

És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, diplomat en Gestió Hospitalària per ESADE, Supervisor d’Instal·lacions Radioactives (especialitat industrial i clínica) i Supervisor d’instal·lacions de radiodiagnòstic i el 1994 va obtenir el Certificat per l’exercici de la Medicina General a la Comunitat Europea del Ministeri de Salut i Consum d’Espanya.

Inicià la seva carrera professional com a Metge Coordinador i assistencial a M.D. Emergency S.A i des de l’any 1991 desenvolupa la seva activitat al sector de la gestió de la salud. Primer del 1992 al 93 com a fundador, co-propietari i gerent de Méditerranée Evasan España, durant el mes de febrer del 92 com a metge d’urgències i Emergències al C.O.J.O. (Comité Organisateur des Jeux Olympiques d’Hiver), Albertville (França) i l’estiu del mateix any com a director del Servei d’urgències dels Jocs Olímpics y Paralímpics de Barcelona.

Posteriorment, entre 1993 i 1996, com Director del 061 Urgències Mèdiques del CSB (Consorci Sanitari Barcelona), del 96 al 2009 en el RACC com a Director Mèdic i Gerent dels Serveis Mèdics i del 2009 al 2011 a la Teknon com a Director Mèdic i Director d’urgències.

Director general des de l’any 2011 a 2015 al SEM "Sistema d'Emergències Mèdiques" de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, des del 2016 és Director general del AECT-HC (Agrupació Europea de Cooperació Territorial – Hospital de Cerdanya)

Tancar

Ponent

Helene Olsson Sandal

Helene Olsson Sandal

Estratega en Design for All d’Östersund (Suècia)

Ella treballa com a estratega en accessibilitat i Disseny per a Tothom a la ciutat de Östersund des d'agost del 2016. Abans a treballat a la regió en la sanitat pública i en la salut en els llocs de treball.
El municipi està treballant sobre la base del seu pla mestre, pla de creixement i la seva estratègia de Östersund per a Tothom. El municipi es compon de diversos departaments que treballant per l'elaboració d'un pla d'acció basat en l'estratègia. Durant tres anys consecutius Östersund ha rebut la bandera de "Ciutats i Destinacions per a Tothom".
L’activitat de construcció recent al municipi ha estat intensa, doncs diferents escenaris s'han construït o reconstruït en els últims anys. L’estadi de Östersund, el 2015 va ser guardonat com a Bona Pràctica en Disseny per a Tothom per la Design for All Foundation. En el sector privat també s’està desenvolupant l’accessibilitat per a tothom, com per exemple als hotels, doncs Östersund vol esdevenir un espai per al Parasport.
Al mateix temps, Östersund està desenvolupant el futur del centre de la ciutat - un centre de la ciutat per a tothom – on hi ha diferents agents implicats i a més està creixent ràpidament en termes d'habitatge, carreteres, comunicacions, escoles i molt més. Per tant, l’accessibilitat és considerada una base important en el seu creixement.

Tancar

Ponent

Imma Bonet

Imma Bonet

Patrona executiva de Design for All Foundation

Tècnica en Hematologia i desprès de cursar fins a 3er. de Farmàcia a la Universitat de Barcelona, ha desenvolupat la seva activitat professional en el món hospitalari, associatiu, docent, de l’accessibilitat i el Disseny per a Tothom.

Del 1975 a 1980, va ser Cap del Departament d'Hematologia a l'Hospital Sant Joan de Déu (Barcelona) i de 1994 a 1997 representant de les persones amb discapacitat psíquica en la Junta Rectora de l’Institut Municipal de Persones amb Disminució de Barcelona.

Del 1995 a 2000 va ser responsable de les relacions externes al Consorci de Recursos i Documentació per a l’Autonomia Personal (CRID) de la Diputació de Barcelona.

Des del 2001 és Patrona Executiva de la Design for All Foundation, on és responsable de la direcció general.

Ha estat responsable del desenvolupament de molts projectes nacionals i internacionals referents al Disseny per a Tothom a les Universitats espanyoles, de la Xarxa de Ciutats i Destinacions per a Tothom, Museum for All, Society for All, el sistema d'auditoria per a l'ús de Disseny per a Tothom en les empreses, i ha coordinat la participació de la Design for All Foundation en el projecte europeu IDeALL (Integrating Design for All in Living Labs) sobre processos de co-creació amb els usuaris.

També ha estat professora en diferents universitats espanyoles, escoles de Disseny i ponent en diverses conferencies i congressos.

Tancar

Ponent

Isabel Godoy

Isabel Godoy

Responsable Documentació i cap de producte de Turisme Inclusiu del PTCBG (Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona)

Cursà estudis de Turisme a l'Escola Ferran Agulló de Girona.

Forma part del personal del Patronat de Turisme Costa Brava Girona des del 1988 on és responsable del l'Arxiu d'imatges i cap de producte de Turisme Inclusiu.

Les principals tasques que desenvolupa es la de donar a conèixer l'oferta inclusiva de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona, crear espais de col·laboració amb les iniciatives de turisme per a tothom, tant privades com públiques, sensibilitzar el sector turístic a traves de l'organització de jornades de formació, xerrades informatives, edició de material turístic que tingui present l'oferta i serveis accessibles així com el contacte amb els operadors turístics i agències de viatges d'arreu.

Gestora del Premi Costa Brava inclusive Mobile Film, concurs de curts rodats amb mòbil sobre experiències turístiques inclusives a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, dins de la secció de Cinema Inclusiu del Festival de Cine de Girona.

També és secretaria del Premi de Recerca Yvette Barbaza i Guia Oficial de Catalunya.

Tancar

Ponent

Julià Montero

Julià Montero

Director comercial de Barcelona Zero Limits

És llicenciat en Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb formació en Direcció de Màrqueting per ESADE i té un Máster en International Trade & Marketing Business per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Té experiència en Gestió, Centrat en Màrqueting Digital i vendes internacionals. Focalitzat en Desenvolupament d'Estratègia digital en Marqueting i vendes en el mercat turístic i tecnològic
Actualment és Co-fundador i Director de marketing de Barcelona Zero Límits, empresa especialitzada en Tecnologia aplicada al turisme, fent que totes les destinacions siguin accessibles per a Tothom, oferint les millors tecnologies APP per a Hotels, institucions públiques i activitats. Estan enfocats al Desenvolupament d'Aplicacions Mòbils per al sector del Turisme, amb especial èmfasi en millorar la comunicació
Barcelona Zero Límits promou el turisme inclusiu oferint un servei personalitzat, adaptat a la necessitat particular de cada client, per tal que la seva estada sigui una experiència única.

Tancar

Ponent

Fotografia de Patrick Torrent

Patrick Torrent

Director executiu de l'Agència Catalana de Turisme

Patrick Torrent és llicenciat en Psicologia de les Organitzacions per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Dret per la UNED, amb formació en Direcció de Màrqueting per ESADE i en Direcció de Sistemes d’Informació per Master Associates.

Inicià la seva carrera professional al sector financer (La Caixa i Banc de la Petita i Mitjana Empresa), i des de l’any 1990 desenvolupa la seva activitat al sector turístic. Primer, entre 1990 i 2001, al RACC, creant i organitzant la línia de negoci de turisme i oci (agència minorista, majorista, agència 24 hores i oficina telefònica). Posteriorment, entre 2001 i 2005, com a gerent i administrador a ADD Viatges Corporatius, agència especialitzada en viatges d’incentiu, convencions i congressos, propietat del grup farmacèutic Lácer.

Subdirector General del Consorci Turisme de Catalunya des de l’any 2005 a 2009 i subdirector de l’Agència Catalana de Turisme des de la seva creació, l’any 2010 fins el 2013. Actualment n’és el director executiu Va contribuir a constituir l’Agència Catalana de Turisme i ha impulsat activament la definició de 2 Plans Estratègics del Turisme a Catalunya (2005-2010 i 2013-2016) i ha coordinat la definició del primer Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya (2013-2016).

Va ser Secretari Permanent de la Fundació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i patró entre 2009 i 2011. Ha estat ponent i organitzador de diversos simposis, seminaris, jornades i fòrums dedicats al turisme i al seu màrqueting.

Ha estat professor associat a la Universitat de Barcelona, ESADE, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Paris- Sorbonne i la Universitat de de Cartagena d'Índies.

Des d’octubre de 2015 presideix, en representació de Catalunya, la xarxa NECStour (Network of European Region for Sustainable and Competitive Tourism) amb seu a Brussel·les, agrupant 32 regions turístiques i 37 organitzacions associades.

Tancar

Ponent

Pere Mir

Pere Mir

Cap de Traumatologia de l'Hospital Sant Bernabé de Berga i de la Teknon Barcelona

Formació:
1985-1991 Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Universitat de Navarra (Espanya)
1992-1997 Metge Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. Hospital Vall Hebrón (Barcelona).
1991 Educational Comission for Foreign Medical Graduates (ECFMG): USA.
1996 EFORT European Travelling Fellowship: England.
1999 Postgrau en “Health Management” a EADA (Barcelona).
2001 Màster Executive en “Direcció d’Hospitals i Empreses Sanitàries” EADA
2008 Màster “Direcció d’Institucions Sanitàries” Universitat de Barcelona (UAB)

Experiència professional:
1992-1996 Residència Formació COT a Hospital Vall d’Hebron (Barcelona)
1997 Metge adjunt Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Hospital Vall d’Hebron
1997-1999 Metge Adjunt Hospital de Mollet (Barcelona)
2000 Cap de Servei Hospital de Mollet
2001-2017 Cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Hospital Sant Benabé de Berga (Barcelona)
2016-2017 Clínica Teknon (Barcelona)

Àrees d’especial interès:
“Tendències en turisme sanitari”
“Cirurgia de Pròtesis amb Fast-Track: nous patrons quirúrgics”
“Nous models de cerclatge ossi”: patent pròpia.
“Nous dissenys amb fixació òssia” i “Nous fàrmacs en tractament osteoporosis”

Membre:
Societats Nacionals: COMB, SCCOT, SECOT, SEFEX, GEIOS.
Societats Internacionals: EFORT, SICOT, AAOS

Tancar

Ponent

Fotografia de Sandra Bertholet

Sandra Bertholet

Directora general de la Region Müllerthal (Luxembourg)

Va estudiar Gestió de Turisme i Economia del Temps lliure a la IMC Universitat de Ciències Aplicades de Krems a Àustria. A més, té un " Màster en Ingénieurerie de la mediation ", mediació i gestió de conflictes, per la Universitat de Luxemburg i “Lycée Technique Hotelier Alexis Heck” de Diekirch, Luxemburg.

De 2003 a 2005, va ser Directora d'operacions de RTK International Reisebürokooperation i del 2001-2003 Assistent executiu a SALES-LENTZ Participations sàrl.

De 2005 a 2012, va ser Directora general/Directora de Tour Operador i Membre del Consell d'Administració a SALES-LENTZ Group.

Des 2012 és Directora gerent de l'Oficina Regional de Turisme de Mullerthal - petita Suïssa de Luxemburg, situada a la part oriental de Luxemburg a la frontera alemanya.

Des de desembre de 2015 és membre de la junta de "Luxemburg per al Turisme", GIE (Organització Nacional de Turisme de Luxemburg), setembre de l'any 2015 membre de "Arbeitskreis Tourismus für Alle” (Grup de treball nacional de "Turisme per a tothom") i des de setembre de 2014 membre del Comitè dels usuaris - Verkéiersverbond | Consell Assessor de passatgers.

Ella també és responsable de la implementació dels objectius del projecte transfronterer INTERREG "Turisme natural i cultural per a Tothom" en la seva regió i forma part de l'equip de treball del projecte.

Tancar

Ponent

Fotografia de Silvia Aulet

Silvia Aulet

Professora de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona

És professora associada a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, impartint docència al Grau en Turisme, al Màster en Turisme Cultural i a l’European Master in Tourism Management. Després de cursar la llicenciatura en turisme a la Universitat de Tolouse Le Mirail (Maîtrisse IUP Metiers du Transport, de l’Hotellerie, du Tourisme) es va doctorar en turisme per la Universitat de Girona.

La seva principal línia d’investigació és el turisme cultural, des de la conceptualització a la gestió. En aquest àmbit, la seva investigació s’ha centrat bàsicament en dues àrees: el turisme espiritual i religiós en els espais sagrats i el turisme gastronòmic.

Ha participat en diferents projectes d’investigació, tant a nivell universitari com a nivell de consultoria i assessoria. Actualment està participant en dos projectes europeus, ACCENT Gastronomy (un projecte COSME sobre l’accessibilitat en els espais de turisme gastronòmic) i SPIRIT-Youth (una proposta per desenvolupar el truisme espiritual entre els joves).

Ha publicat en revistes com Ritur o Pasos y ha fet aportacions en diverses publicacions (llibres) en l’àmbit del turisme. Es membre del Comitè Editorial de la International Journal on Religious Tourism and Pilgrimage.

És membre de la càtedra Unitwin UNESCO “Culture, Tourism and Development”.

Tancar

Ponent

Fotografia de Silvio Sagramola

Silvio Sagramola

Coordinador de l'EuCAN (European Concept for Accessibility Network)

Després d'haver dirigit una institució per a persones amb discapacitats diverses entre 1982 i 1993, Silvio Sagramola es va convertir en director del "Centre Nacional d'Informació i Atenció a Persones amb Discapacitats - Info-Handicap" des de la seva creació a l'abril de 1993. La seva posició li va permetre influir en la implementació de l'accessibilitat i el Disseny per a Tothom en molts aspectes de la vida comunitària a nivell nacional i va iniciar el sistema d'etiquetatge nacional.

El 1999 va assumir la coordinació de EuCAN, "La Xarxa del Concepte Europeu d'Accessibilitat" i va ser responsable de la publicació i coautor del ECA 2003 - Manual d'assistència tècnica, ECA 2008 - ECA per a les administracions, ECA 2013 - Disseny per a Tothom en evolució i ECA 2017 -Destinacions per a Tothom. Tots els documents del ECA han estat traduïts de l'anglès a altres idiomes per ser documents d'orientació nacional.

Altres activitats relacionades: Coordinador del projecte finançat per la UE "Construir per a Tothom" (2004-2006), membre del jurat de la Comissió Europea del "Premi de la Ciutat Accessible" (2010-2013), expert del Consell d'Europa i co -autor de les publicacions del CoE "Principals riscos i persones amb discapacitat" (2014) i "Principals riscos i persones amb discapacitat - Un conjunt d'eines per a les bones pràctiques" (2015).

Tancar

Ponent

Fotografia de Sylvana Mestre

Sylvana Mestre

Fundadora de Play&Train

Sylvana Mestre relacionada amb el món de l'esport des del bressol, sent els esports de lliscament, esquí i surf, la seva passió.

Des de 1995 aquesta passió es va traslladar als esports per a persones amb discapacitat. Des de llavors ha estat Directora Tècnica de l'equip paralímpic espanyol, presidenta d'esports de neu al Comitè Internacional Paralímpic (IPC) i co-fundadora i CEO de l'empresa social sense ànim de lucre Play and Train.

Sylvana al llarg de la seva carrera ha rebut molts premis, l'últim d'ells l'Ordre Paralímpica. Avui en dia, Sylvana defensa el dret a poder accedir a serveis d'oci, esport i turisme en igualtat de condicions per a tothom.

Inscriu-te ara!

15% de descompte fins el 25 d’abril

INSCRIPCIONS